— vrijdag 24 augustus 2012, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Facebook censureert Geschiedenis24.nl

Facebook heeft een artikel gecensureerd, dat door Geschiedenis24.nl in het kader van de verkiezingen was geschreven. In het bericht stond een afbeelding van de beroemde verkiezingsposter van de PSP uit 1971, waarop een naakte vrouw en een koe zijn te zien. Facebook komt wel vaker negatief in het nieuws door materiaal te censureren omdat dat in strijd zou zijn met de regels van het sociale netwerk. In juli werd de cover van opinieweekblad De Groene Amsterdammer van de site verwijderd omdat er een naakte vrouw op stond. Erik van Heeswijk, hoofdredacteur VPRO digitaal: "Facebook pleegt censuur zonder inachtneming van de context. Dat is onhoudbaar op een platform, waar verschillende journalistieke uitingen worden gedeeld. De richtlijnen van Facebook laten op deze manier geen enkele ruimte voor journalistiek inhoudelijke afwegingen. Daarover wil ik met Facebook in gesprek." Meer bij Geschiedenis 24

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.