— vrijdag 14 februari 2020, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Explosief ontploft in woning Ecuadoraanse journalist

In de Ecuadoraanse stad Naranjal is een journalist aan de dood ontsnapt toen een explosief in zijn woning tot ontploffing werd gebracht. De knal vond plaats in de vroege ochtend van 8 februari en sloeg een gat in de garagevloer van de woning.

De schade had groter kunnen zijn als een deel van het explosief niet had geweigerd. Een tank met een paar liter benzine die aan het explosief bevestigd was, was niet ontbrand.

Journalist Victor Aguirre, het vermoedelijke doelwit van de aanslag, was op het moment van de explosie thuis met zijn zwangere vrouw. Aguirre doet voor online zender VA Televisión verslag van de lokale politiek in Naranjal. Hij is tevens oprichter van die zender.

Afgelopen oktober kreeg Aguirre het aan de stok met burgemeester Luigi Rivera, toen hij verslag deed van een confrontatie tussen de burgemeester en demonstranten, die protesteerden tegen de regering.

De journalist werd daarbij in een auto gedwongen, waar hij naar eigen zeggen is bedreigd door Rivera en diens broer. Meer bij het Committee to Protect Journalists

Bekijk meer van

Victor Aguirre Ecuador

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.