banner festival 23

— vrijdag 14 februari 2020, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Explosief ontploft in woning Ecuadoraanse journalist

In de Ecuadoraanse stad Naranjal is een journalist aan de dood ontsnapt toen een explosief in zijn woning tot ontploffing werd gebracht. De knal vond plaats in de vroege ochtend van 8 februari en sloeg een gat in de garagevloer van de woning. Laatste wijziging: 14 februari 2020, 09:17

De schade had groter kunnen zijn als een deel van het explosief niet had geweigerd. Een tank met een paar liter benzine die aan het explosief bevestigd was, was niet ontbrand.

Journalist Victor Aguirre, het vermoedelijke doelwit van de aanslag, was op het moment van de explosie thuis met zijn zwangere vrouw. Aguirre doet voor online zender VA Televisión verslag van de lokale politiek in Naranjal. Hij is tevens oprichter van die zender.

Afgelopen oktober kreeg Aguirre het aan de stok met burgemeester Luigi Rivera, toen hij verslag deed van een confrontatie tussen de burgemeester en demonstranten, die protesteerden tegen de regering.

De journalist werd daarbij in een auto gedwongen, waar hij naar eigen zeggen is bedreigd door Rivera en diens broer. Meer bij het Committee to Protect Journalists

Bekijk meer van

Victor Aguirre Ecuador

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.