website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ontvoerde journalisten Ecuador gedood

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op maandag 16 april 2018, 10:27

De twee journalisten en hun chauffeur werden eind vorige maand ontvoerd

De twee journalisten en hun chauffeur werden eind vorige maand ontvoerd - © Jose Jacome / EPA

Nieuws Twee Ecuadoraanse journalisten die vorige maand bij de grens met Colombia werden ontvoerd zijn gedood. Dat meldde de Ecuadoraanse president Lenin Moreno op televisie. Ook hun chauffeur is omgebracht.

In maart werden journalisten Javier Ortega en Paul Rivas samen met hun chauffeur Efrain Segarra ontvoerd bij de Colombiaanse grens. De journalisten, die werkten voor de krant El Comercio, deden daar onderzoek naar drugsgeweld.

De drie zouden in handen zijn gevallen van het Oliver Sinisterra Front, dat bestaat uit voormalige FARC-strijders. Hoe zij aan hun einde zijn gekomen is niet bekend. In april verscheen een video met daarop drie mannen die kettingen rond hun hals droegen en die smeekten voor hun leven.

De autoriteiten ontvingen donderdag foto’s waarop naar verluidt te zien was dat de drie mannen dood waren. Er wordt nog onderzocht of de foto’s echt zijn. Hoe dan ook heeft de president een beloning uitgeloofd van 100.000 dollar voor informatie die leidt naar de aanhouding van de rebellenleider.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse journalisten worden gekidnapt door Colombiaanse guerrilla’s. De Nederlandse programmamaker Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender vielen vorig jaar in handen van het ELN. Zij kwamen na ongeveer een week weer vrij. Meer bij CNN / The Guardian

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.