training eu starters

— maandag 16 april 2018, 10:27 | 0 reacties, praat mee

Ontvoerde journalisten Ecuador gedood

De twee journalisten en hun chauffeur werden eind vorige maand ontvoerd - © Jose Jacome / EPA

Twee Ecuadoraanse journalisten die vorige maand bij de grens met Colombia werden ontvoerd zijn gedood. Dat meldde de Ecuadoraanse president Lenin Moreno op televisie. Ook hun chauffeur is omgebracht. Laatste wijziging: 16 april 2018, 11:13

In maart werden journalisten Javier Ortega en Paul Rivas samen met hun chauffeur Efrain Segarra ontvoerd bij de Colombiaanse grens. De journalisten, die werkten voor de krant El Comercio, deden daar onderzoek naar drugsgeweld.

De drie zouden in handen zijn gevallen van het Oliver Sinisterra Front, dat bestaat uit voormalige FARC-strijders. Hoe zij aan hun einde zijn gekomen is niet bekend. In april verscheen een video met daarop drie mannen die kettingen rond hun hals droegen en die smeekten voor hun leven.

De autoriteiten ontvingen donderdag foto’s waarop naar verluidt te zien was dat de drie mannen dood waren. Er wordt nog onderzocht of de foto’s echt zijn. Hoe dan ook heeft de president een beloning uitgeloofd van 100.000 dollar voor informatie die leidt naar de aanhouding van de rebellenleider.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse journalisten worden gekidnapt door Colombiaanse guerrilla’s. De Nederlandse programmamaker Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender vielen vorig jaar in handen van het ELN. Zij kwamen na ongeveer een week weer vrij. Meer bij CNN / The Guardian

Bekijk meer van

Ecuador Colombia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.