— dinsdag 28 juni 2016, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Experiment met Interactieve filmstrip

De thumbnail vertelt eigenlijk nauwelijks iets over de video die vervolgens wordt afgespeeld. Op initiatief van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft een samenwerkingsverband van TNO en Media Distillery elf varianten uitgewerkt om de thumbnail te vervangen. Een daarvan, een interactieve filmstrip, wordt nu uitgeprobeerd door de NOS. Andere mediabedrijven kunnen de code ook gebruiken.

Anders dan bij een thumbnail presenteert het filmstripconcept een hele reeks afbeeldingen die laten zien waar de video over gaat, aldus de ontwikkelaars. ‘Zo krijg je snel een beeld van de onderwerpen, personen en beelden uit de video. De afbeeldingen worden door geavanceerde beeldherkenningsalgoritmen geselecteerd en verwerkt tot een interactieve strip. Zo swipe je eenvoudig door een video en kijk je alleen naar de onderwerpen die jou interesseren’.

In het project wordt het media-analyse platform van Media Distillery gebruikt om de online video’s automatisch te analyseren en de filmstrips te creëren. TNO levert het algoritme voor de selectie van de beelden en heeft de demowebsite ontwikkeld. De NOS heeft haar online Journaaluitzendingen beschikbaar gesteld voor gebruik tijdens de evaluatie. Meer bij het Stimuleringsfonds

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.