noodfonds

— woensdag 27 januari 2021, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Excuses na politieblunder met anti-NOS-poster

Een uitsnede uit de originele tweet. Een kort daarop verstuurde tweede bericht richtte zich op de bos bloemen.

Een op het eerste oog onschuldige tweet van de politie in Den Haag trok gisteren de aandacht om wat er in de achtergrond te zien was: een enorm 'NOS is Fake News' spandoek, pontificaal op kantoor. De tweet van teamchef Ruud van Es werd gewist. Een nieuwe tweet richtte zich vooral op de bos bloemen die betrokken inwoners hadden afgeleverd.

Diverse mensen hadden de beelden al opgemerkt en vroegen zich af verbaasd af of dit een breed gedragen sentiment is onder de politie, die worden geacht onbevooroordeeld te handelen.

De politie Den Haag heeft excuses aangeboden voor die indruk: “Dit is niet waar wij als politie voor staan.” Op Twitter zegt de politie dat het om een in beslag genomen spandoek gaat, dat nooit opgehangen had mogen worden.”

In een reactie aan nieuwssite NU.nl omschrijft NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff het voorval als “buitengewoon onplezierig”. Gelauff waardeert de snelle reactie en excuses: “We vonden het heel vervelend, en dat vond de politie ook.”

Bekijk meer van

Politie Den Haag NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.