word studentlid

— vrijdag 3 februari 2017, 11:20 | 1 reactie, praat mee

Europese programmamakers volgen Lubachs voorbeeld

Europese programmamakers volgen Lubachs voorbeeld

In navolging van het succesvolle introductiefilmpje over Nederland van het tv-programma Zondag met Lubach zijn andere Europese programmamakers hun land ook gaan presenteren aan president Trump. Laatste wijziging: 3 februari 2017, 19:04

De Duitse komiek en tv-presentator Jan Böhmermann, onder meer bekend omdat de Turkse president Erdogan een rechtszaak tegen hem begon wegens belediging van een bevriend staatshoofden en regeringsleiders, heeft een Duitse variant op de ‘Netherlands Second’-video gemaakt. Daarin introduceert hij zijn land aan president Trump en legt hij uit waarom Duitsland, na Amerika, op de tweede plaats moet komen.

Böhmermann roept programmamakers in alle Europese landen op een eigen variant van Lubachs filmpje te maken. Zodra die video’s zijn gemaakt en uitgezonden, worden ze op een speciale website gezet: everysecondcounts.eu (die helaas op dit moment niet werkt, red) en itsgreat.eu. Böhmermann zegt dat er tot nu toe elf landen zijn die hun eigen video maken of al gemaakt hebben. Een en ander is ook te volgen op het speciale Twitteraccount @itsgreateu.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.