Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 3 februari 2017, 11:20 | 1 reactie, praat mee

Europese programmamakers volgen Lubachs voorbeeld

In navolging van het succesvolle introductiefilmpje over Nederland van het tv-programma Zondag met Lubach zijn andere Europese programmamakers hun land ook gaan presenteren aan president Trump.

De Duitse komiek en tv-presentator Jan Böhmermann, onder meer bekend omdat de Turkse president Erdogan een rechtszaak tegen hem begon wegens belediging van een bevriend staatshoofden en regeringsleiders, heeft een Duitse variant op de ‘Netherlands Second’-video gemaakt. Daarin introduceert hij zijn land aan president Trump en legt hij uit waarom Duitsland, na Amerika, op de tweede plaats moet komen.

Böhmermann roept programmamakers in alle Europese landen op een eigen variant van Lubachs filmpje te maken. Zodra die video’s zijn gemaakt en uitgezonden, worden ze op een speciale website gezet: everysecondcounts.eu (die helaas op dit moment niet werkt, red) en itsgreat.eu. Böhmermann zegt dat er tot nu toe elf landen zijn die hun eigen video maken of al gemaakt hebben. Een en ander is ook te volgen op het speciale Twitteraccount @itsgreateu.

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.