basis naar compleet

— woensdag 11 oktober 2023, 09:46 | 0 reacties, praat mee

Europese Commissie eist dat X actie onderneemt tegen desinformatie over terroristische aanslagen van Hamas

© EPA

De Europese Commissie wil dat het sociale medium X (voorheen Twitter) binnen 24 uur actie onderneemt tegen de verspreiding van desinformatie en nepnieuws over de terroristische aanslagen van Hamas in Israël. Dat schrijft Eurocommissaris Thierry Breton in een brief aan X-eigenaar Elon Musk. Laatste wijziging: 11 oktober 2023, 09:52

Volgens de brief wordt X gebruikt voor het verspreiden van desinformatie in de Europese Unie en doet X te weinig om dat tegen te gaan. Dat laatste druist in tegen de Digital Services Act (DSA). Die Europese regelgeving verplicht online platforms onder andere om berichten die in strijd zijn met EU-wetgeving te verwijderen.

De Europese Commissie eist dat Musk binnen 24 uur actie onderneemt. Doet hij dat niet, dan kan dat leiden tot een onderzoek naar X en mogelijk tot boetes.

Musk stelt in een reactie dat X als beleid heeft zo transparant mogelijk te zijn. Hij vraagt Eurocommissaris Breton daarbij op X een overzicht te geven van inbreuken die zijn begaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.