Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 10 augustus 2023, 13:31 | 0 reacties, praat mee

European Cartoon Award selecteert 16 kanshebbers voor shortlist

Cartoonist Tjeerd Royaards staat als enige Nederland op de shortlist met dit commentaar op het soms onbereikbare en vaak gedesinteresseerde Europa.

De organisaties achter de European Cartoon Award (ECA) hebben uit 400 inzendingen 16 cartoons geselecteerd voor de shortlist voor de editie 2023. European Press Prize en Studio Europa Maastricht kozen producties van over de hele wereld. Tjeerd Royaards is de enige Nederlander die op de shortlist staat, met een werk dat in Trouw verscheen. Laatste wijziging: 10 augustus 2023, 13:35

Naast Royaards staan op de shortlist werken van Angel Boligán (Mexico), António Antunes (Portugal), Ben Jennings (Verenigd Koninkrijk), Cláudio Antônio Gomes (Brazilië), Cristina Sampaio (Portugal), Emad Hajjaj (Jordanië), Harry Burton (Ierland), Marco De Angelis (Italië), Marilena Nardi (Itali), Mihai Gabriel Boboc (Romanië), Patrick Chappatte (Zwitserland), Plop & KanKr (Frankrijk), Raimundo Rucke Souza (Brazilië), Sinisa Pismestrovic (Oostenrijk) en Víctor Solís (Mexico).

Het gaat daarbij dus om producties die in Europese titels zijn verschenen. Voorzitter Niels Bo Jojesen zegt dat het selectieproces lang duurde, maar veel voldoening gaf “door de wijde variëteit en vakmanschap dat te zien was, van ronduit poëtisch tot hard en scherp commentaar”.

“Ik ben ervan overtuigd dat we een licht hebben doen schijnen over de hoge niveau van redactionele spotprenten in Europa”, aldus Bo Jojesen.

De uitreiking van de ECA 2023 vindt op 14 september aanstaande plaats, bij Beeld & Geluid in Den Haag. Die hele dag staat in het teken van ‘Cartoons Day’, waar aandacht wordt gevraagd voor de redactionele spotprent. Kaarten voor dat evenement en de uitreiking zijn nu te bestellen. Toegang is gratis.

Tot 3 december zijn in Beeld & Geluid veertig tekeningen van de longlist te zien. Meer bij European Press Prize

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.