word studentlid

— donderdag 6 mei 2021, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn tweede editie European Cartoon Award van start

Inzendtermijn tweede editie European Cartoon Award van start
Anne Darenne's winnende cartoon van de eerste editie van de European Cartoon Award.

Vanaf donderdag 6 mei kunnen cartoonisten werk inzenden voor de tweede editie van de nieuwe European Cartoon Award. Een cartoonist moet werken in of afkomstig zijn uit een van de 47 landen van de Raad van Europa. De inzendtermijn sluit op 18 juni. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro.

De prijs werd in 2019 ingesteld door European Press Prize en Studio Europa Maastricht om het belang van cartoonisten in het publieke debat te benadrukken. Directeur Thomas van Neerbos van de European Press Prize noemt cartoonisten een bedreigde diersoort.

“Hun gebied neemt af, zowel wat betreft plaatsen om te publiceren alsook de thema’s die ze vrij kunnen behandelen. En dat gebeurt niet alleen ver weg, maar ook gewoon hier in Europa”, aldus Van Neerbos.

Vorig jaar won de Franse cartoonist Anne Derenne de eerste editie, met een verwijzing naar het behendigheidsspel Jenga en de menselijke invloed op een precair ecosysteem.

Inzendingen voor de tweede editie moeten vorig jaar zijn gemaakt (1 januari - 31 december) en zijn verschenen in Europese offline of online media. Een cartoonist mag maximaal drie werken insturen.

Na de deadline van 18 juni buigt een jury zich over de inzendingen. Anne Derenne maakt daar ook deel van uit. Los van Derenne en vaste juryvoorzitter Janet Anderson is de samenstelling van de rest van de jury is nog niet compleet. Namen worden op een later moment bekend gemaakt. Meer bij European Press Prize

Bekijk meer van

European Cartoon Award

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.