training eu starters

— woensdag 24 januari 2018, 16:55 | 0 reacties, praat mee

EU vs Disinfo past terminologie aan na ophef

EU vs Disinfo gaat zijn terminologie in zijn database aanpassen na eerdere ophef over conclusies die de taakgroep trok. Dat meldt de EU-taakgroep woensdag op zijn website. Het vanuit Brussel opererende EU vs Disinfo houdt zich sinds vorig jaar bezig met Russische desinformatie en nepnieuws, en beoordeelde vorige week enkele Nederlandse publicaties ten onrechte als nepnieuws. Laatste wijziging: 24 januari 2018, 17:49

De terminologie-wijziging houdt in dat EU vs Disinfo niet langer meer zal spreken van ‘disinforming outlet’ (vrij vertaald: medium dat nepnieuws verspreidt), maar dan ‘outlet where the disinformation appeared’ (medium waar de disinformatie is verschenen). Met de wijziging wil de EU-taakgroep benadrukken dat het media niet wil beschuldigen van het bewust verspreiden van nepnieuws: “...we cannot and do not judge the intention of each and every outlet and its author in such a way in the disinformation review or on our database”.

De conclusies van EU vs Disinfo – dat in Nederland onder andere GeenStijl, The Post Online, de NPO en De Gelderlander noemde als plaats waar nepnieuws verscheen – leidde onder andere tot Kamervragen van de SP.

Bekijk meer van

EU vs Disinfo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.