Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 29 oktober 2014, 09:13

EU fel tegen Hongaarse internetheffing

De Europese Commissie is fel gekant tegen plannen van de Hongaarse regering om met ingang van volgend jaar een belasting op internetverkeer in te voeren. Internetgebruikers en bedrijven zouden in eerste instantie 50 eurocent per gigabyte moeten gaan betalen, maar na protesten werd dat gemaximeerd op 2,50 euro per maand voor consumenten. Bedrijven krijgen een hogere rekening; internetaanbieders hebben al aangekondigd die heffing eveneens te zullen doorberekenen, zodat consumenten en bedrijven dubbel worden getroffen. Afgelopen zondag bekogelden demonstranten het gebouw van het ministerie van Economische Zaken met oude computeronderdelen. Premier Orbán ligt vaker met de Europese Commissie overhoop, meldt de NOS. Zo vielen plannen om de rechterlijke macht te beperken en een voorgestelde belasting op advertenties slecht. In 2011 werd na stevige Europese druk een omstreden mediawet aangepast.

Bekijk meer van

Europese Commissie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.