— vrijdag 11 december 2020, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Ernst-Jan Pfauth over het stopzetten van The Correspondent

© The Correspondent

In een memo aan het personeel wijdt uitgever Ernst-Jan Pfauth uit over het stopzetten van de Engelstalige tak van The Correspondent. Het komt erop neer dat er voor 2021 een verwacht verlies van 900.000 euro zou zijn, tegen slechts 1 miljoen euro aan inkomsten. "Om zelfs maar rond te komen, zouden we het 50 procent beter moeten doen dan vorig jaar met de helft van het huidige team en de middelen", aldus Pfauth. Laatste wijziging: 14 december 2020, 11:50

Het journalistieke platform kampte met drie problemen: te weinig verlengingen van abonnees die vorig jaar instapten, een groot verloop en een lagere (gemiddelde) contributie.

Er is nog gekeken naar anders scenario’s als verder gaan met en kleiner team, salaris inleveren en het samenvoegen van de Engelstalige tak met de Nederlandstalige tak, maar “geen van deze scenario’s bleek financieel haalbaar.”

Door het stoppen van The Correspondent wordt een faillissement vermeden en krijgen medewerkers van The Correspondent nog een eerlijke vergoeding, aldus de uitgever in de memo. “De TC-collega’s krijgen allemaal een ontslagvergoeding aangeboden in overeenstemming met het Nederlandse arbeidsrecht.”

Voor de medewerkers van de Nederlandse Correspondent-tak die werkten bij de Engelstalige tak betekent de stopzetting dat ze weer teruggaan naar werken voor De Correspondent.

Alle leden ontvangen verder een volledige en automatische terugbetaling voor de rest van hun lidmaatschap. Meer bij Nieman Lab

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.