— dinsdag 3 oktober 2023, 12:14 | 1 reactie, praat mee

Eric Smit stopt als co-hoofdredacteur van Follow the Money

© ANP /Jerry Lampen

Met ingang van 1 januari 2024 legt Eric Smit zijn taken neer als co-hoofdredacteur van platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money (FTM). Smit, medeoprichter van FTM, stapt tevens uit de directie. Laatste wijziging: 4 oktober 2023, 06:53

Smit wil zich weer volledig op het maken van journalistiek werk richten en blijft als schrijvend journalist betrokken bij FTM.

‘Ik droom zelden van het leiden van een redactie en een onderneming, wel van het zelf blootleggen van misstanden en het maken van verhalen. Nu ik weet dat Follow the Money op alle niveaus ervaring en talent rond heeft lopen, kan ik met een gerust hart afscheid nemen van het hoofdredacteurschap en mezelf weer op het journalistieke handwerk storten’, laat hij aan Villamedia weten.

In 2009 richtte Smit samen met Arne van der Wal en Mark Koster FTM op. De maatschappelijke onderneming worstelde jarenlang met zijn bedrijfsmodel, maar wist vanaf 2017 – mede onder aanvoering van uitgever Jan-Willem Sanders –  succesvol de omslag te maken naar een model met betalende leden. FTM telt ruim 41-duizend leden, heeft een eigen boekenuitgeverij en is al jaren winstgevend.

Bekijk meer van

Follow the Money Eric Smit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Taco Slagter, 3 oktober 2023, 14:19

Lijkt mij een goede keuze. Karel van het Reve zei het al: vergaderen is voor talentlozen. Daarmee is niet gezegd dat je binnen een organisatie zonder dat gebabbel kunt. Maar Eric Smit is een onderzoeksjournalist pur sang. Aan die expertise in de journalistiek is (en blijft) een grote behoefte. Ik kijk uit naar zijn onthullende verhalen. Succes.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.