— woensdag 15 mei 2019, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders

© ANP

Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. De prestigieuze oeuvreprijs voor radiomakers, programma's of instellingen met een grote staat van dienst wordt slechts sporadisch uitgereikt.

Het nieuws werd in Met het Oog op Morgen bekendgemaakt door Juryvoorzitter Vincent Bijlo. “Honderd jaar bestaat de radio en Felix is daar al 55 jaar op. Hij is een monument.”

De 72-jarige Meurders verdient de prijs voor zijn jarenlange werk voor het actuele zaterdagprogramma Spijkers met koppen op NPO Radio 2, maar ook voor Langs de Lijn en andere programma’s die hij presenteerde. 

Vorig jaar was er nog sprake van dat Meurders afscheid moest nemen van Spijkers met Koppen. BNNVARA wilde een jongere doelgroep bereiken. Later besloot de omroep dat Meurders het programma blijft presenteren totdat er een nieuw radioslot voor hem gevonden is.

Meurders krijgt de prijs op 20 juni uitgereikt. Dan worden ook de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt. Dit jaar zijn het culinaire radioprogramma Mangiare!, presentatrice Mieke van der Weij en de podcastserie De Brand in het Landhuis genomineerd. Meer bij de NOS / RTL Nieuws / de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.