website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op woensdag 15 mei 2019, 10:14

© ANP

Nieuws Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. De prestigieuze oeuvreprijs voor radiomakers, programma's of instellingen met een grote staat van dienst wordt slechts sporadisch uitgereikt.

Het nieuws werd in Met het Oog op Morgen bekendgemaakt door Juryvoorzitter Vincent Bijlo. “Honderd jaar bestaat de radio en Felix is daar al 55 jaar op. Hij is een monument.”

De 72-jarige Meurders verdient de prijs voor zijn jarenlange werk voor het actuele zaterdagprogramma Spijkers met koppen op NPO Radio 2, maar ook voor Langs de Lijn en andere programma’s die hij presenteerde. 

Vorig jaar was er nog sprake van dat Meurders afscheid moest nemen van Spijkers met Koppen. BNNVARA wilde een jongere doelgroep bereiken. Later besloot de omroep dat Meurders het programma blijft presenteren totdat er een nieuw radioslot voor hem gevonden is.

Meurders krijgt de prijs op 20 juni uitgereikt. Dan worden ook de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt. Dit jaar zijn het culinaire radioprogramma Mangiare!, presentatrice Mieke van der Weij en de podcastserie De Brand in het Landhuis genomineerd. Meer bij de NOS / RTL Nieuws / de Volkskrant

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.