— vrijdag 28 september 2018, 09:04 | 0 reacties, praat mee

BNNVARA wil Felix Meurders vervangen bij Spijkers met Koppen

ANP / Remko de Waal

Aan het 30-jarige jubileum van radioprogramma Spijkers met Koppen zit voor presentator Felix Meurders een wat vervelend randje. Omroep BNNVARA is namelijk op zoek naar een vervanger voor de 72-jarige Meurders, die het programma samen presenteert met Dolf Jansen. Meurders wil zelf graag blijven, maar de omroep vindt het tijd voor verandering.

Dat bevestigt BNNVARA tegen het AD. “We zijn inderdaad met Felix in gesprek om na jaren trouwe dienst plaats te gaan maken voor een nieuwe presentator”, benadrukt hoofd radio Peter de Vries desgevraagd. Volgens Meurders heeft zijn verzochte vertrek met name te maken met de manier waarop de NPO denkt over Radio 2. “Dat moet een publiek bereiken tussen de 35 en 54 jaar. Wij scoren daarboven heel goed, daar zij we zelfs koploper. Maar dat is de groep luisteraars waar Radio 2 zich niet meer op richt. Ik vermoed dat ze mij associëren met de wat oudere luisteraar die ongelooflijk fan is van Spijkers.”

De NPO ontkracht dat vermoeden in een reactie aan het AD. “Radio 2 is een brede publieke familiezender, óók voor luisteraars boven de 54 jaar”, aldus een woordvoerder. Die stelt dat BNNVARA, in overleg met de NPO, op zoek gaat naar een nieuwe opzet voor Spijkers met Koppen. “We willen de huidige schare fans zeker behouden, maar willen graag ook een nieuwe generatie luisteraars aanboren”, aldus De Vries. “Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders.”

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.