website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

BNNVARA wil Felix Meurders vervangen bij Spijkers met Koppen

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 28 september 2018, 09:04

ANP / Remko de Waal

ANP / Remko de Waal

Nieuws Aan het 30-jarige jubileum van radioprogramma Spijkers met Koppen zit voor presentator Felix Meurders een wat vervelend randje. Omroep BNNVARA is namelijk op zoek naar een vervanger voor de 72-jarige Meurders, die het programma samen presenteert met Dolf Jansen. Meurders wil zelf graag blijven, maar de omroep vindt het tijd voor verandering.

Dat bevestigt BNNVARA tegen het AD. “We zijn inderdaad met Felix in gesprek om na jaren trouwe dienst plaats te gaan maken voor een nieuwe presentator”, benadrukt hoofd radio Peter de Vries desgevraagd. Volgens Meurders heeft zijn verzochte vertrek met name te maken met de manier waarop de NPO denkt over Radio 2. “Dat moet een publiek bereiken tussen de 35 en 54 jaar. Wij scoren daarboven heel goed, daar zij we zelfs koploper. Maar dat is de groep luisteraars waar Radio 2 zich niet meer op richt. Ik vermoed dat ze mij associëren met de wat oudere luisteraar die ongelooflijk fan is van Spijkers.”

De NPO ontkracht dat vermoeden in een reactie aan het AD. “Radio 2 is een brede publieke familiezender, óók voor luisteraars boven de 54 jaar”, aldus een woordvoerder. Die stelt dat BNNVARA, in overleg met de NPO, op zoek gaat naar een nieuwe opzet voor Spijkers met Koppen. “We willen de huidige schare fans zeker behouden, maar willen graag ook een nieuwe generatie luisteraars aanboren”, aldus De Vries. “Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.