— woensdag 28 oktober 2015, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Erdogan snoert kritische media de mond

Ozan Kose / AFP

In de aanloop naar de Turkse verkiezingen op 1 november heeft de Turkse politie invallen gedaan bij vijf redacties van radio- en televisiezenders, kranten en websites in Instanbul, meldt de NOS. Laatste wijziging: 29 oktober 2015, 13:55

De redacties zijn onder overheidstoezicht gesteld. Bij zender Bugün TV werd de inval door politie live uitgezonden. Buiten trokken agenten de kabels uit de camera, zodat de live-feed werd onderbroken. Alle betrokken media zijn onderdeel van het mediabedrijf Koza-Ipek.

Die holding zou banden hebben met Fethullah Gülen, een naar Amerika uitgeweken geestelijk leider en tegenstander van president Erdogan. De Turkse autoriteiten deden in september ook al een inval bij aangesloten media en arresteerden journalisten.

De holdingdirectie werd door de Turkse autoriteiten dinsdag naar huis gestuurd. Het bedrijf staat nu onder toezicht, bericht dagblad Hürriyet.

Bekijk meer van

Turkije Recht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.