website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Er lijkt geen link tussen dood Victoria Marinova en haar onderzoek

Dolf Rogmans — Geplaatst in moord op maandag 15 oktober 2018, 08:30

Nieuws De dood van de Bulgaarse journaliste Victoria Marinova lijkt inmiddels steeds meer een noodlottig toeval. Steeds minder wijst op een verband met haar werk. Voor de lokale tv-zender TVN deed ze onder meer onderzoek naar fraude met EU-fondsen. De moord werd daardoor al gauw in verband gebracht met andere moorden op journalisten die dit jaar in de EU plaatsvonden.

Een inmiddels op basis van een DNA-match aangehouden verdachte ontkent haar te hebben verkracht en vermoord. Wel bekende hij tegenover de Duitse politie dat hij haar heeft aangevallen, meldt persbureau AP.

De in 1997 geboren verdachte, die ook uit Bulgarije komt, zegt dat hij onder invloed van drugs en alcohol ruzie kreeg met een vrouw in een park. Hij zou haar in het gezicht hebben geslagen en daarna in de bosjes hebben gegooid. Tegen de Duitse justitie zei hij dat het niet zijn bedoeling was haar te doden.

Duitsland levert de Bulgaarse verdachte binnen tien dagen uit aan zijn thuisland. Daar zal hij voor de rechter verschijnen.

Victoria Marinova is vrijdag begraven in de stad Roese, waar ze woonde.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.