banner anp

— maandag 15 oktober 2018, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Er lijkt geen link tussen dood Victoria Marinova en haar onderzoek

De dood van de Bulgaarse journaliste Victoria Marinova lijkt inmiddels steeds meer een noodlottig toeval. Steeds minder wijst op een verband met haar werk. Voor de lokale tv-zender TVN deed ze onder meer onderzoek naar fraude met EU-fondsen. De moord werd daardoor al gauw in verband gebracht met andere moorden op journalisten die dit jaar in de EU plaatsvonden.

Een inmiddels op basis van een DNA-match aangehouden verdachte ontkent haar te hebben verkracht en vermoord. Wel bekende hij tegenover de Duitse politie dat hij haar heeft aangevallen, meldt persbureau AP.

De in 1997 geboren verdachte, die ook uit Bulgarije komt, zegt dat hij onder invloed van drugs en alcohol ruzie kreeg met een vrouw in een park. Hij zou haar in het gezicht hebben geslagen en daarna in de bosjes hebben gegooid. Tegen de Duitse justitie zei hij dat het niet zijn bedoeling was haar te doden.

Duitsland levert de Bulgaarse verdachte binnen tien dagen uit aan zijn thuisland. Daar zal hij voor de rechter verschijnen.

Victoria Marinova is vrijdag begraven in de stad Roese, waar ze woonde.

Bekijk meer van

Victoria Marinova

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.