— maandag 11 juli 2016, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Familie klaagt Syrië aan voor moord op journalist Marie Colvin

© Ivor Prickett / The Sunday Times

De familie van de in Syrië omgekomen Amerikaanse journaliste Marie Colvin klaagt de Syrische regering aan. Haar familie houdt het regime van president Assad verantwoordelijk, zo blijkt uit de aanklacht die is ingediend door de mensenrechtenorganisatie Center for Justice and Accountability (CJA).

Colvin kwam in 2012 samen met de Franse fotograaf Remi Ochlik om het leven bij een bombardement op de Syrische stad Homs.

In de aanklacht staat dat Syrië welbewust jacht maakte op journalisten en activisten. De regering zou direct betrokken zijn bij het bombardement op het geïmproviseerde mediacentrum van waaruit Colvin haar reportages verzond. Volgens documenten die het CJA in handen heeft werden de coördinaten van de satelliettelefoon van Colvin getraceerd toen ze haar laatste bericht verzond en hebben regeringstroepen later op die locatie gebombardeerd. Een dag na de dood van Colvin en Ochlik waren er al berichten dat journalisten doelwit waren.

Colvin en Olchik waren prijswinnende oorlogscorrespondenten. Tot haar dood werkte Colvin voor de Britse krant The Sunday Times. Meer bij de NOS / Washington Post

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.