— woensdag 17 april 2013, 09:15

Nieuwe naam voor tv-tak News Corp

De nieuwe naam voor de entertainmentdivisie van het Amerikaanse mediabedrijf News Corporation is 21st Century Fox. Dat meldt News Corp. Vorig jaar maakte mediamagnaat Rupert Murdoch bekend dat het bedrijf zou worden opgesplitst: de uitgeversactiviteiten zouden worden afgezonderd van de entertainmenttak. De splitsing zou de lucratieve tv-activiteiten van het bedrijf een betere bescherming bieden voor de Britse dagbladactiviteiten, die op dat moment zwaar onder vuur lagen door het Britse afluisterschandaal waarbij de kranten van mediamagnaat Rupert Murdoch betrokken zijn. De entertainmenttak van News Corp bevat onder meer filmstudio Twentieth Century Fox, FOX News Channel, Fox Sports Network, National Geographic Channels en Sky broadcasting. De uitgeverstak bevat onder meer de kranten Wall Street Journal en New York Post.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.