training eu starters

— donderdag 11 maart 2021, 10:43 | 0 reacties, praat mee

Entertainmentsite roept op geen gebruik te maken van foto’s van paparazzi

© Hollywood.com

Hollywood.com heeft aangekondigd dat het geen paparazzifoto's van beroemdheden meer publiceert zónder toestemming van de persoon in kwestie. Met de hashtag #banpaparazzi roept de site andere media op hun voorbeeld te volgen.

Paparazzi zijn onafhankelijke fotografen die, vaak zonder toestemming, beroemdheden en publieke figuren in hun privéleven volgen, video’s filmen en foto’s maken met de bedoeling deze te verkopen aan amusementsmedia en andere nieuwskanalen voor publicatie.

Het besluit van Hollywood.com volgt op een golf van recent nieuws, persoonlijke interviews en documentaires waarin de verwoestende impact van sommige paparazzi op het leven van beroemdheden en publieke figuren nader wordt bekeken, met name de emotionele pijn en het lijden, verlies van privacy, stalking, fysieke ruzies en inherente angst die gepaard gaat met 24/7 opgejaagd te worden door vreemden.

Naar eigen zeggen zijn ze de eerste bekende grote uitgever van entertainmentnieuws die dit beleid toepast. Heather Atta van Hollywood.com zegt dat een groot deel van de paparazzi een lange geschiedenis kent het van agressief lastigvallen van beroemdheden hebben met vaak ernstige gevolgen van dien. “We erkenden dat we als uitgever van entertainmentnieuws een keuze hadden - en we hebben besloten dat genoeg genoeg is”. Meer bij Hollywood Reporter / PRN Neswire

Bekijk meer van

Paparazzi Hollywood.com

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.