— woensdag 10 april 2019, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Emmy Award voor VPRO-productie Kop Op

Het gelukkige noodlot met de magische wasmachine slaat toe in 'Kop Op'. | Job, Joris & Marieke / VPRO

De VPRO heeft een International Emmy Kids Award gewonnen in de categorie Animatie met de korte film 'Kop Op'. De korte film gaat over drie vrienden met verschillende culturele achtergronden, die door een magische wasmachine per ongeluk van hoofd verwisselen en zo een dag lang elkaars leven moeten leven.

“Kop Op laat op absurde wijze zien wat we kunnen leren als we ons verplaatsen in een ander. We hopen dat deze Emmy helpt om deze boodschap te verspreiden”, aldus het regisseurstrio Job, Joris & Marieke van de gelijknamige animatiestudio. De korte film A Single Life werd in 2015 genomineerd voor een Oscar.

Kop Op werd geproduceerd door Viking Film in coproductie met de VPRO. De stemmen van de drie vrienden werden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. Het scenario is geschreven door Lotte Tabbers en Job, Joris & Marieke. De korte film werd indertijd uitgezonden bij NPO Zapp.

Bekijk meer van

VPRO Emmy

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.