— woensdag 6 september 2017, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Aanmoedigingsprijs NTR Radio voor Marlies van den Bergh

ANP

De NTR heeft de 25-jarige Marlies van den Bergh hun aanmoedigingsprijs van de NTR Radioprijs toegekend voor haar documentaire Oma Wil Niet Meer Jarig Zijn. Ze maakt het portret van haar 81-jarige oma Mien, die klaar is met het leven.

Van den Berg is student Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en besloot de impact van haar oma’s dooswens vast te leggen. Mien is langzaam aan het dementeren en heeft diverse gezondheidsklachten. Ze komt niet in aanmerking voor euthanasie, wat volgens Van den Berg “hele machteloze momenten”  oplevert.

In het Parool zegt Van den Berg dat het “lastig en prettig tegelijk” was om als maker zo dichtbij een verhaal te staan. “Het interviewen ging goed, maar tientallen keren horen dat je oma dood wil is niet bepaald makkelijk.”

De prijs bestaat onder meer uit opname-apparatuur. “Nu heb ik geen excuus meer, en ga ik meer verhalen vertellen”, aldus Van den Berg. Meer in het Parool

Bekijk meer van

NTR Radioprijs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.