— donderdag 19 maart 2020, 16:59 | 0 reacties, praat mee

Elsevier Weekblad-redacteur Rik Kuethe overleden

© Tessa Posthuma de Boer / Elsevier

Hij was de oudste redacteur van Elsevier Weekblad: Rik Kuethe. Van stoppen wilde hij niets weten. Maar hij heeft de pen moeten neerleggen. Vandaag werd bekend dat hij vannacht, na een ziekbed van twee maanden, op 78-jarige leeftijd is overleden.

Kuethe, die nog altijd drie dagen per week als buitenlandredacteur op de redactie van Elsevier Weekblad te vinden was, zou dit jaar zijn 35-jarig jubileum vieren bij de titel.

Kuethe begon zijn loopbaan als diplomaat. Als ambassadeur was hij gestationeerd in onder meer Zwitserland, Spanje en Sri Lanka, voordat hij in 1985 een carriere switch maakte en voor het eerst de redactie van – toen nog - Elsevier opstapte. Bij het weekblad schreef hij met name over de Verenigde Staten. Ook de thema’s diplomatie, Spanje en ontwikkelingshulp zaten in zijn portefeuille.

‘Journalistiek is een smoes om overal aan te ruiken’, vertelde Kuethe naar aanleiding van zijn 30-jarig jubileum als journalist bij Elsevier aan Villamedia. ‘Ik ken geen enkel beroep – al zou een tandarts ook zeggen dat iedere mond anders is – dat zo afwisselend is.’

De redactie van Elsevier is ‘zeer bedroefd’ over het overlijden van Kuethe, laat hoofdredacteur Arendo Joustra weten. ‘Hij was een geliefde collega. Hij was grappig, had goed contact met zijn jongere collega’s en kon geweldige verhalen vertellen. Hij kwam nog altijd drie keer per week naar de redactie. Vrijdag 17 januari was hij hier voor het laatst. Hij is in het harnas gestorven.’

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.