word studentlid

— maandag 27 januari 2020, 08:38 | 1 reactie, praat mee

El Miloudi weet waar hij aan begint met presentatieklus De Nieuwe Maan

El Miloudi weet waar hij aan begint met presentatieklus De Nieuwe Maan
© Frans van Zijst / ANP

Ajouad El Miloudi, de nieuwe presentator van het NTR-programma De Nieuwe Maan, heeft zich afgevraagd of hij aan de presentatieklus moest beginnen. Laatste wijziging: 27 januari 2020, 08:38

“Ik heb me afgevraagd: stap ik deze boksring weer binnen?”, aldus de presentator in een interview met Het Parool.

El Miloudi maakte twaalf jaar lang programma’s voor KRO-NCRV. Naast kinderprogramma’s was hij onder meer te zien in De Rekenkamer, De Keuringsdienst van waarde en De Reünie.

Ook maakte hij het programma Kaaskop of Mocro, waarin hij op zoek ging naar antwoorden binnen verschillende culturen in Nederland rondom verschillende thema’s. Hij kreeg heftige reacties op het programma. “Heel heftig”, zegt de 32-jarige presentator daarover. “Het is niet uit te leggen wat je meemaakt als je in zo’n debat terechtkomt.”

El Miloud geeft een paar voorbeelden. “Een Marokkaanse vlogger die ik interviewde, gaf mij de wind van voren omdat ik ‘verkaasd’ zou zijn. Ik zou mijn roots verloochenen, een ‘marionet van de blanken’ zijn. Dat was extreem pijnlijk voor me. Ik werd ook boos: ik probeerde op te komen voor jongeren met een dubbele achtergrond, een positief verhaal te vertellen, en dan was dit mijn dank.” En: “In een andere aflevering sprak ik drie Marokkaanse homo’s, die mij de vraag stelden hoe ik het zou vinden als mijn zoon homo zou zijn. Ik antwoordde: dat zou ingewikkeld zijn. Niet omdat ik iets tegen homo’s heb, of omdat ik homoseksualiteit afkeur, maar omdat het ook echt ingewikkeld ís in de Marokkaanse gemeenschap. Nou, toen kreeg ik half Nederland over mij heen, opeens was ik een homo­hater.”

Bij de Nieuwe Maan bestaat de kans dat er ook weer heftige reacties komen. Fidan Ekiz, tot december afgelopen jaar de presentator van De Nieuwe Maan, schreef vorige week in een opinie dat zij en de redactie van haar programma doelwit waren van intimidatie.

El Miloudi vertelt: “Ik heb me ook goed afgevraagd of ik deze boksring weer in wilde stappen. Na Kaaskop of Mocro dacht ik: dit doe ik nooit meer, maar ergens voelt het ook wel als een plicht om een bijdrage te leveren aan dit debat.” De presentator zegt hierover te hebben gesproken met Ekiz. “Ik weet waar ik aan begin”, aldus El Miloudi.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J. Wolters, 27 januari 2020, 14:30

Beste mevrouw Ekdiz, Wat triest voor u en Nederland dat u bent weg “gepest” van de NPO! het is niet alleen triest, maar nog sterker! Schandalig, knettergek en te GEK VOOR WOORDEN!!!! Ik hoop van HARTE dat u niet verloren ben bet voor het publieke debat op de Nederlandse tv!!! Laat u zich zelf eniet onder krijgen!! Johan Wolters

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.