— vrijdag 18 november 2016, 10:37 | 0 reacties, praat mee

EJC steekt kwart miljoen in journalistieke projecten

Public Domain Pictures

Het European Journalism Centre heeft een beurs toegekend aan dertien journalistieke projecten die verhalen uit ontwikkelingslanden naar een groter publiek brengen en die daarbij nieuwe manieren van innovatieve storytelling uitproberen. De winnaars zijn afkomstig zijn uit landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Onder de winnende projecten bevindt zich onder andere een graphic novel die het leven van kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek in beeld brengt en een data-onderzoek naar verlies van voedsel in de sub-Sahara.

Bij drie van de gesubsidieerde projecten zijn Nederlandse media betrokken. De Groene Amsterdammer werkt mee aan een multimediale webdocumentaire over de manier waarop Europees ontwikkelingsgeld wordt gebruikt om migratiestromen te managen.

De Nederlandse betrokkenheid bij de twee andere projecten komt vanuit De Correspondent, dat gaat kijken welke impact goedkope scholen hebben op het Afrikaanse onderwijs en welke rol vrouwen in de economie van Bangladesh spelen. Meer bij Journalism Grants

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.