— donderdag 10 december 2020, 10:43 | 0 reacties, praat mee

Einde voor Engelstalige tak De Correspondent

The Correspondent lanceerde in New York, maar de redactie werd uiteindelijk vanuit Amsterdam gevoerd | De Correspondent

Journalistiek platform De Correspondent trekt volgend jaar de stekker uit de Engelstalige tak The Correspondent. Het personeel is vandaag ingelicht over het einde, per 1 januari aanstaande. Zeven werknemers verliezen hun baan. Laatste wijziging: 29 november 2021, 10:59

Het was al duidelijk dat The Correspondent gedurende 2020 moest bewijzen of het project levensvatbaar is. “Het zijn twee losse entiteiten. We willen internationaal graag verder uitbreiden, maar het financiële risico daarvan mag niet neerslaan op De Correspondent”, aldus uitgever Ernst-Jan Pfauth in een interview met Villamedia, afgelopen februari.

Een ijkmoment was eind september, toen duidelijk zou zijn hoeveel jaarabonnees die vorig jaar instapten wilden verlengen. Die kogel is door de kerk: de kosten van het project zijn te hoog, nu het aantal leden dat per 1 oktober heeft vernieuwd van 56.000 naar 21.000 is teruggevallen.

De door ontslag getroffen werknemers zijn ingehuurd op tijdelijke basis; hun tijdelijke contracten worden niet verlengd. The Correspondent zal per 1 januari alle activiteiten staken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.