— vrijdag 28 november 2014, 22:44

Eikelboom reageert op kritiek Karskens

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom heeft op de website van de NOS gereageerd op kritiek die oorlogsverslaggever Arnold Karskens eerder vandaag uitte op zijn reportage van 28 oktober. In zijn kritiek stelt Karskens dat de reportage van Eikelboom niet gebaseerd is op feiten, maar op het verhaal van een fantast. De bron, de Nederlandse Koerd Serdar Dorsky, stelde in de reportage dat Koerdische krijgers gevangen IS-strijders zonder pardon doden. “Dit is in de reportage gepresenteerd voor wat het is, namelijk als een 'uitspraak van de commandant van een vrijwilligerseenheid'”, aldus Eikelboom in zijn reactie. “Dus niet als 'feit', zoals Karskens beweert, een cruciaal verschil. In de uitzending is meteen gemeld dat Dosky achteraf beweert dat hij 'een grap' had gemaakt. Ook hebben we de dag daarop de Koerdische EU-vertegenwoordiger de ruimte geboden om de aantijgingen tegen te spreken. Van eenzijdige journalistiek, laat staan van een 'aanklacht' was dus in het geheel geen sprake.”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.