— vrijdag 6 maart 2020, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Eigenaar TV73 doet aangifte tegen journalist om smaad en laster

© Foto: ANP / Roos Koole

De eigenaar van de Brabantse tv-zender TV73, Nol Roos, heeft aangifte gedaan tegen freelance journalist Eric Alink omdat Alink hem in een tweet een racist noemt. Roos maakte de aangifte donderdag bekend in een video op zijn pagina op Facebook.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. Alink deed zijn uitspraak naar aanleiding van het nieuws dat TV73 media maart programma’s van omroep Ongehoord Nederland gaat uitzenden.

Alink schrijft in zijn tweet: “Beste Arnold Karskens, vriend en bondgenoot in betere tijden, wat doe je nou? Je gaat in zee met racist Nol Roos en z’n TV73?! Hoe gênant-rechts wil je gaan?”

“Voor mij is de maat wel vol”, aldus Roos in een reactie tegen de krant. “Ik kan tegen een journalist niet zeggen: ‘Joh, stop eens met zuur zijn. Zeker niet als je net als ik ook wel eens prikt of schopt. Maar dat is wel tegen het randje, en nu is het voor mij er overheen. Bovendien kan het schade opleveren aan mijn bedrijf, als adverteerders zeggen dat ze niet met ‘een racist’ in zee willen.”

Hoewel Roos wettelijk gezien acht dagen de tijd heeft om terug te komen op zijn aangifte, geeft hij aan dat niet van plan te zijn. Alink zegt de aanklacht met vertrouwen tegemoet te zien. “Als je ziet hoe Roos zich toen over onder andere Sylvana Simons uitliet, dan is dat racistisch”, zegt hij.

Bekijk meer van

TV73

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.