banner festival 23

— donderdag 22 oktober 2015, 10:34 | 0 reacties, praat mee

Egypte: gewapende inval bij journalistieke ngo

De Egyptische autoriteiten hebben een gewapende inval gedaan bij Mada Foundation for Media Development, een niet-gouvernementele organisatie die lokale journalisten opleidt. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International noemt de inval een "gevaarlijke escalatie" in een land waar de persvrijheid al jaren wordt belaagd. Laatste wijziging: 22 oktober 2015, 10:36

Volgens Amnesty kon het team geen arrestatie- of huiszoekingsbevel tonen, zoals de Egyptische wet wel voorschrijft. Desondanks werden alle mannelijke aanwezigen gearresteerd: van vaste medewerkers tot schoonmakers, de beveiliging en een toevallig aanwezige leverancier van boodschappen. Vrouwen mochten het pand verlaten.

Toen de zoon van de stichtingdirecteur arriveerde, werd hij volgens Amnesty geslagen en eveneens gearresteerd. Volgens de laatste berichten zitten de mannen nog steeds vast in het Mada-gebouw. Het is onduidelijk wat precies de aanleiding van de inval is. Volgens Amnesty zendt het enkel een ‘ijskoud signaal’ dat onafhankelijke journalistiek en andere activiteiten van een beschaafde samenleving in het huidige Egypte niet worden getolereerd.

Bekijk meer van

Egypte Amnesty International

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.