— maandag 3 september 2018, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Eerste uitzending vernieuwde RTL Late Night met Twan Huys

© ANP

Maandagavond is de eerste uitzending van Twan Huys de opvolger van Humberto Tan in RTL Late Night. In een gesprek met het AD meldt Huys dat de twee presentatoren met elkaar hebben afgesproken toen bekend werd dat Huys de opvolger zou worden.

“De inhoud van het gesprek is tussen hem en mij, maar het was heel plezierig. Het ging over van alles: het programma, de redactie, de hoogtepunten die het programma natuurlijk heeft gekend, de fysieke uitdaging van het werk. Ja, heel plezierig. Ik vind Humberto echt een vakman.”

Met een meer journalistiek gedreven RTL Late Night moet de presentator vanaf maandag het verloren gegane terrein weer heroveren. Tan moest onvrijwillig het veld ruimen na een periode van dalende kijkcijfers. De show is dan ook veranderd. “Je hoort veel terecht commentaar op shows met steeds dezelfde gezichten. We hebben een nieuwe studio, een nieuwe vorm, dus ook twee ‘nieuwe’ mensen in beeld.” Het gaat dan om Marloes Lemsom, een toegewijd politiek verslaggever en Lex Uiting, hij onderzoekt de socials.

“Ik laat mijn journalistieke veren niet vallen. Ik hoop op een primeur of iemand aan tafel die niet al elders zit. Net als de andere talkshows zullen we als teckels achter de beste gasten aanzitten. We gaan voor het gesprek van de dag en de honger om dat voor elkaar te krijgen is groot.

Verder werd afgelopen weekend ook bekend dat RTL 4 mogelijk het programma College Tour overneemt van de publieke omroep. Dit zegt voormalig programmadirecteur Erland Galjaard van RTL in de Volkskrant (via Blendle). “Er is over gesproken om Twan op termijn College Tour op RTL te laten presenteren”, zegt Erland Galjaard, voormalig programmadirecteur van RTL. “De NTR heeft veel in het programma geïnvesteerd, maar Twan heeft het zelf bedacht en zonder hem kan het eigenlijk niet blijven bestaan. Dus het zou goed kunnen dat hij het mag meenemen naar RTL.”

In het AD zegt Huys zelf: “Ik zou het niet logisch vinden als het bij de publieke omroep (NTR) terugkeert, omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was. Ik vind dat ook heel leuk, zelf gasten regelen.” Een woordvoerder van de NTR laat weten dat er nog geen beslissing is genomen over de toekomst van College Tour.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.