word studentlid

— donderdag 4 maart 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Eerste arrestatie in zaak geweld tegen Franse fotojournalist

Eerste arrestatie in zaak geweld tegen Franse fotojournalist
Geronnen bloed als stille getuige van de plaats waar fotograaf Lantenois werd aangevallen en voor dood werd achtergelaten | AFP

De Franse politie heeft een man opgepakt in verband met het brute geweld tegen een fotojournalist van het lokale dagblad L'Union-L'Ardenais. Hem wordt poging tot moord verweten. De politie meent nog een verdachte te hebben geïdentificeerd, die op korte termijn aangehouden zal worden. Laatste wijziging: 4 maart 2021, 08:53

Fotograaf Christian Lantenois ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij was afgelopen zaterdag met een collega naar de wijk Croix-Rouge gereisd, na meldingen dat er een acute dreiging van rellen was. De collega reed in een normale auto naar de wijk; Lantenois gebruikte een auto met logo’s van de krant.

Details over het verloop van het geweld zijn schaars: een 20-jarige beveiligingsmedewerker die Lantenois eerste hulp verleende zegt in de krant dat hij de fotograaf zwaargewond en bloedend uit zijn oor aantrof naast de bedrijfsauto.

De aangehouden man kan, indien veroordeeld, levenslang krijgen. Verzwarende omstandigheden daarbij zijn groepsgeweld en het gebruik van een wapen - in dit geval vermoedelijk de camera van Lantenois zelf - bij de geweldpleging.

In de wijk Croix-Rouge wonen zo’n 25.000 mensen. De criminaliteit is er hoog.  De lokale autoriteiten hebben politiemacht in de wijk sterk uitgebreid.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.