banner anp

— maandag 1 maart 2021, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Franse fotograaf zwaargewond geraakt in Reims

In de Franse stad Reims is zaterdag een fotograaf levensgevaarlijk gewond geraakt. Christian Lantenois was samen met een collega voor het lokale dagblad L'Union-L'Ardenais naar de woonwijk Croix-Rouge gegaan, omdat er meldingen waren van "acute spanningen", meldt de internationale persvrijheidsorganisatie Reporters sans Frontières (RSF).

De college van Lantenois kwam in een gewone auto, de fotograaf kwam in een auto die de naam van de krant droeg. Het is niet bekend hoeveel mensen hem hebben aangevallen. De krant meldde alleen dat hij zwaargewond naast zijn auto was aangetroffen. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht waar zijn toestand op zondag wordt omschreven als stabiel maar uiterst zorgwekkend. De politie behandelt de zaak als een poging tot moord.

L’Union-L’Ardenais verklaarde dat het geen toevallige gebeurtenis was. Ook de camera van de fotograaf werd vernield. Meer bij RSF / L’Union-L’Ardenais

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.