banner anp

— zaterdag 28 januari 2012, 09:26 | 0 reacties, praat mee

EenVandaag

Dat de verslaggevers Jan Ponsen en Jelle Visser van EenVandaag huis­vredebreuk pleegden en ‘het vertrouwen van het woord’ schonden van oorlogsmisdadiger Heinrich Boere, dat wil ik best geloven. Daar is wat mij betreft geen justitieel onderzoek voor nodig. Ook de vraag of ze daarmee een maatschappelijk belang van voldoende gewicht dienden, lijkt me vrij snel beantwoord.


Boere verdween niet veel later achter de tralies. Mede omdat de zaak opnieuw in de publiciteit kwam. Daarom vind ik het opvallend dat justitie in Duitsland de verslaggevers toch voor de rechter wil brengen.

Temeer daar in de jaren ’70 de Duitse justitie een stuk milder was voor documentairemaker Claude Lanzmann. Die werd alleen misbruik van de Duitse ether verweten omdat hij een verborgen camera gebruikte om oud-SS’er Heinz Schubert te filmen. Lanzmann ‘belazerde’ bovendien veel meer oorlogsmis­dadigers. Uiteindelijk werd de zaak geseponeerd om niet meer te achterhalen redenen.

Lees het artikel over Claude Lanzmann in Villamedia magazine van zaterdag 28 januari

Bekijk meer van

Duitsland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.