banner cop

— vrijdag 20 september 2019, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Een vrije dag inleveren voor een cursus? Jolan Douwes adviseert

© Paul Ryding

Een eindredacteur weigert vrij te nemen voor een training. 'Al betaalt de omroep, ik wil daar geen vakantiedag voor opofferen.' Is dat wel slim? Loopbaanadviseur en journalist Jolan Douwes roept de eindredacteur én de werkgever op flexibel te zijn.

De 57-jarige journalist heeft al veel oudere collega’s uitgezwaaid, maar hij houdt nog dapper stand. Zijn leidinggevende prijst zijn inzet, parate kennis en collegialiteit. Maar de eindredacteur moet wel bij de tijd blijven. De chef raadt hem aan een cursus online-eindredactie te volgen. De rekening gaat naar de omroep, als hij een vrije dag inlevert.

De eindredacteur protesteert: als de werkgever hem zo nodig op cursus wil sturen, moet dat maar in werktijd. Al heeft hij nog een berg vrije dagen, het gaat hem om het principe. De discussie loopt hoog op, maar hij houdt voet bij stuk.

Ik ben het met de eindredacteur eens dat zijn leidinggevende ruimhartiger moet zijn als de omroep baat heeft bij een training. Dat is in de media ook gebruikelijk. ‘We geven al onze trainingen in diensttijd’, reageert Gerbert van Loenen, directeur van Campus, de ‘binnenhuisuniversiteit’ van DPG Media (voorheen de Persgroep).

Ook Henk Harding, cursusleider van CharacterTraining in Hilversum, heeft de ervaring dat deelnemers van mediabedrijven meestal in werktijd komen. Heeft hij een advies voor de eindredacteur? ’Ik zal iemand nooit vragen om van zijn principes af te stappen, maar ik zou er ook weer niet te star in zijn. Meer kennis via een training is pure winst voor je werkgever, maar ook voor jezelf. Vakmanschap en kennis maken je onmisbaar voor een organisatie en interessant voor andere mediapartijen.’

Harding zou de eindredacteur dus adviseren een dag in te leveren. ‘Zie de training niet als een ‘moetje’ maar als een mooie kans om nieuwe kennis op te doen.’

Dat advies heb ik ook gegeven. Temeer omdat de eindredacteur anders ook het vooroordeel over oudere werknemers bevestigt dat ze niet flexibel zijn en te veel op hun strepen staan.

Tegenspraak is - zeker in de media - onontbeerlijk, maar het belang van bijscholing is in dit geval groter. Ook voor ervaren senioren.

Laat je bijscholen

-Sta open voor trainingen die helpen om bij te blijven in de snel veranderende mediawereld.
-Volg minimaal één cursus per jaar, of je nu in vaste dienst of ZZP’er bent.
-Leidinggevenden, stuur niet alleen anderen op cursus. Geef zelf het goede voorbeeld.
-Als je werkgever niet kan of wil betalen en jij vindt een opleiding toch belangrijk, volg haar dan op eigen kosten. Studiekosten en coaching zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.
-Laat je inspireren door het overzicht van meest gevolgde journalistieke trainingen in 2018 en de aanraders voor dit jaar:

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.