— woensdag 6 juli 2016, 09:07 | 1 reactie, praat mee

Een scheet in de eeuwigheid

Hij bereikte recent de pensioengerechtigde leeftijd, maar aan stoppen denkt Cees Grimbergen nog niet. Op 15 en 22 juli zendt omroep MAX het vierde en vijfde deel van zijn documentaireserie over pensioenbeleggers uit: ‘Zwarte Zwanen’. En hij gaat door. ‘MAX overweegt hierna te duiken in de wereld van de ziektekosten­verzekeraars.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 21 juli 2016, 16:48

Ik ben werknemersbestuurslid geweest van het Pensioenfonds PCM. Grimbergen maakt er wel een potje van als het gaat om de rol van Apax bij PCM. Hoewel vrijwel alle journalisten tégen waren, kun je soms niet om de kapitalistische aandelenmarkten heen. Tenzij je - wil Cees dat? -  een dictatoriaal of een politiek systeem van de voormalige Sovjet Unie (of thans Turkije?) invoert.  Over Alpinvest en andere grote beleggers kan ik niet oordelen. Wél dat we ons bij het voormalige Pensioenfonds PCM (ontstaan uit vijf andere pensioenfondsen) totaal niet hebben verrijkt. Integendeel, het was een extra taak van zowel werkgevers- als werknemersbestuursleden.  We mochten alleen onze onkosten declareren. Bij mij waren het alleen reiskosten naar Amsterdam die ik bij mijn eigen werkgever het Rotterdams Dagblad in Rotterdam moest doen. Overigens heeft Apax ooit nog een uitkering gedaan aan werkenemsr inde vorm van ongeveer een dertiende maand. Weet Cees dat erg veel werknemers én dagbladjournalisten die zonder enkele tegenstand of kritiek hebben opgestreken?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.