Inzenden Tegel 2019

— woensdag 3 juli 2019, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Het doek is er af. Een nieuwe website met nieuwe mogelijkheden

Illustratie: Berend Vonk.

Wast nu nog schoner! Met verbeterde receptuur! Je ziet het hopelijk, de website van Villamedia is vernieuwd. We hebben de vormgeving en de indeling op de schop gegooid en een aantal zaken toegevoegd (en weggehaald) waar je hopelijk plezier aan gaat beleven.

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

- De homepage is een etalage geworden. Daar stallen we onze mooiste spullen uit. De eerste twee artikelen zijn (op een uitzondering na) van eigen hand, daarna volgt het nieuws in zes artikelen en is er aandacht voor stukken over vernieuwing, het vak en loopbaan, de drie pijlers van de site. Elke pijler heeft bovendien een eigen pagina gekregen.

- Minder banners. We plaatsen alleen nog banners over onze eigen activiteiten en die van onze directe adverteerders. Met advertenties van externe banner-leveranciers zijn we gestopt. Omdat het bezoekers irriteert, de site trager maakt en bijna niets meer oplevert.

- Minder navigatie. We hadden (te) veel duiding op de site die niemand gebruikte. Vandaar dat we nu voor de redactie vier hoofdrubrieken over hebben: nieuws, vernieuwing, loopbaan en het vak. En daarbinnen wijzen onder elk artikel de ‘tags’ en ‘; gerelateerde artikelen’ je naar meer verhalen over datzelfde onderwerp. 

- Op artikelniveau is er meer aandacht voor de andere stukken die we maken. In de hoop dat je langer op de site blijft.

- Favorieten. Dat zijn de hartjes die je overal ziet. Mocht je een stuk, vacature, opdracht of freelancer later nog eens terug willen vinden, klik dan op een hartje en het artikel wordt bewaard onder je ‘favorieten’. Je moet wel ingelogd zijn om daar gebruik van te kunnen maken. Als nog een keer op een hartje klikt, is de favoriet verdwenen.

- Betaalmuur. Wie opdrachten wil bekijken of wil worden opgenomen in de database van freelancers, moet daarvoor betalen. Of NVJ-lid zijn. Ook gaan we over een paar weken bepaalde artikelen achter een betaalmuur zetten.  We laten je eerst nog even wennen aan de nieuwe site.

- Uniforme overzichten. De overzichten van vacatures, stages, opdrachten en freelancers werken nu hetzelfde en hopelijk ook begrijpelijk. Zodat je snel vindt wat je zoekt. De functie favorieten kan je daarbij ook helpen.

- Mijn profiel. Als je bent ingelogd, kun je via Mijn profiel je gegevens beheren. We hebben de indeling verbeterd en je hebt meer mogelijkheden om je voorkeuren aan te geven.

Hopelijk bevallen de vernieuwingen. We zijn benieuwd naar je mening. Die kun je onder dit stuk kwijt of mail mij op drogmans@villamedia.nl.

Bekijk meer van

Praat mee

anp nieuwe website

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.