anner smart octo

— woensdag 12 oktober 2016, 14:37 | 0 reacties, praat mee

Echtgenoot Schippers stopt met baan na uitzending Lubach

Zondag met Lubach / NPO

Sander Spijker, de echtgenoot van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, heeft zijn baan opgezegd na een uitzending van Zondag met Lubach. In de uitzending van 4 september (het fragment is hier terug te kijken) stelde het VPRO-programma vraagtekens bij de baan van Spijker, die werkzaam was als zorgconsultant bij het bureau P5COM.

Presentator Arjen Lubach haalde daarbij een onderzoek aan van de Universiteit van Tilburg, dat stelt dat huisartsen een hoger tarief mogen rekenen wanneer een behandeling langer duurt en dat zij de behandeling vaak stoppen vlak nadat ze de grens van dat hogere tarief hebben gepasseerd. Zondag met Lubach suggereerde dat P5COM hen daarbij adviseerde en noemde het vreemd dat de man van de minister van Volksgezondheid voor een dergelijk bedrijf werkt.

Het vertrek van Spijker werd dinsdagavond door Schippers bevestigd in Pauw. Daarbij stelt ze dat er wat schort aan de research van Zondag met Lubach. “Juist omdát het zo’n persoonlijke en gevoelige kwestie was hebben we uitgebreid gesproken met experts, journalisten en (soms anonieme) bronnen”, reageert de redactie tegenover NU.nl

Eerder al publiceerde Follow The Money ook al een onderzoek naar Spijker.

Bekijk meer van

Zondag met Lubach

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.