— donderdag 5 mei 2011, 11:41

EC start ambitieus internetproject

De Europese Commissie heeft de aftrap gegeven voor een ambitieus internetproject waarin 600 miljoen euro aan publiek en privaat geld wordt geïnvesteerd. Doel van dit Future Internet Public-Private-Partnership (PPP) is modernisering van het internet om innovatie en werkgelegenheid in de mobiele, software- en dienstenindustrie binnen Europa te bevorderen. Er zijn 152 organisaties bij het project betrokken. Commerciële ondernemingen, onderzoeksinstellingen en bedrijven uit de publieke sector nemen aan het project deel. Ze zullen hetzelfde bedrag dat de EU beschikbaar stelt - 90 miljoen euro - moeten ophoesten voor de eerste fase van PPP, dat loopt tot 2012. Belangrijkste onderdeel van deze eerste fase is het Future Internet 'WARE'-project van 41 miljoen euro. Daarbinnen worden platforms ontwikkeld die ingezet kunnen worden tijdens grootschalige proeven van internetdiensten en applicaties binnen de tweede fase van het PPP. Meer bij V3

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.