training eu starters

— vrijdag 26 juni 2015, 15:30 | 0 reacties, praat mee

EBU wil duidelijke netneutraliteitsregels in EU

Bob Mical

De European Broadcasting Union (EBU), een koepelorganisatie die alle Europese publieke omroepen vertegenwoordigt, heeft een dringende oproep gedaan aan Europese regeringen om duidelijke netneutraliteitsregels aan te nemen. In de verklaring staat onder meer dat deze regels noodzakelijk zijn om de vrijheid van meningsuiting in het digitale tijdperk te versterken. Laatste wijziging: 26 juni 2015, 15:34

Hoewel er al diverse stappen zijn genomen om netneutraliteit op Europees vlak te regelen, zijn er nog steeds gesprekken gaande over hoe dat het beste geregeld kan worden. De Europese Commisie, het Europese parlement en de Raad van Europa moeten overeenstemming bereiken voordat er over een gemeenschappelijk standpunt kan worden gestemd en het kan worden opgenomen in Europese regelgeving. Volgens Gizmodo vindt volgende week mogelijk de laatste ronde gesprekken plaats. 

De angst bestaat dat er een minder strenge netneutraliteit op tafel komt te liggen. De Raad van Europa wil definities verzwakken, het Europees Parlement stemde nog voor een strengere definitie vannetneutraliteit, zoals ook in Nederland is vastgelegd in de wet.

 

 

 

Bekijk meer van

EU EBU

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.