— vrijdag 5 december 2014, 09:15

Merkel wil netneutraliteit afzwakken

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een speech gezegd dat diensten op internet onderscheidend moeten kunnen zijn. "Alleen als er een garantie is op goed internet zullen cruciale diensten ontwikkeld blijven worden", aldus Merkel op een door telecomgigant Vodafone belegde conferentie. De uitspraak is opmerkelijk omdat het Europees Parlement eerder dit jaar koos voor een strenge definitie van netneutraliteit, zoals die ook in Nederland in de wet is vastgelegd. Netneutraliteit betekent dat er geen 'beter' internet is voor specifieke diensten; alle data - van blog tot YouTube - wordt gelijk behandeld. De Raad van Europa wil de definities van netneutraliteit verzwakken, bleek uit uitgelekte plannen. Merkels oproep tot een flexibele interpretatie van netneutraliteit komt daarom op een goed moment voor internet- en telecomaanbieders. D66-europarlementariër Marietje Schaake, die zich inspande om de strenge definitie van netneutraliteit in Europa vast te leggen, zegt 'niet blij' te worden van de interpretatieruimte die Merkel biedt. Meer bij de Volkskrant

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.