banner anp

— vrijdag 9 augustus 2013, 09:10

E-mailprovider Snowden stopt

De e-maildienst waar klokkenluider Edward Snowden gebruik van maakte, stopt. In een toelichting op de website van Lavabit zegt eigenaar Ladar Levison dat hij voor de keus stond om na tien jaar van hard werken de deur te sluiten of medeplichtig te worden aan een misdrijf tegen het Amerikaanse volk. Levison kan wegens bepaalde wetgeving niet zeggen waarom hij stopt. Media in de Verenigde Staten vermoeden dat de overheid informatie over het e-mailverkeer van Snowden heeft opgevraagd. De eigenaar van Lavabit kondigt aan dat hij naar de rechter stapt. Omdat dergelijke rechtszaken veel geld kosten vraagt hij om donaties. Levison raadt verder iedereen met klem aan om geen privégegevens achter te laten bij bedrijven die banden hebben met de Verenigde Staten. Meer bij Slate / The Guardian / Boing Boing

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.