— vrijdag 3 juni 2016, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Duitse student lanceert wetenschappelijk tijdschrift voor gevluchte academici

ANP / Arie Kievit

Wetenschappers die in oorlogslanden leven, lopen net als andere burgers het risico te moeten vluchten en daarbij alles achter te moeten laten. En daardoor gaan mogelijk wetenschappelijke ontdekkingen verloren. Omdat dat zonde is, richtte de Duitse student Paul Ostwald een nieuw tijdschrift op dat zich richt op gevluchte academici en hun werk. Het eerste nummer van dat tijdschrift, het Journal of Interrupted Studies verschijnt over een paar weken. “Gevluchte academici hebben geen perspectief om hun werk voort te zetten of te publiceren”, aldus Ostwald in een gesprek met nrc.next (betaalde link, via Blendle). “Ik wil vluchtelingen de kans bieden hun afgebroken, intellectueel werk voort te zetten.” Wetenschappelijke artikelen voor het magazine mogen alleen ingezonden worden door vluchtelingen. Ostwald heeft als doel de auteurs ook te gaan betalen voor hun werk. Redacteuren werken daarentegen vrijwillig voor het blad.

Bekijk meer van

Vluchtelingen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.