website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Duitse journalist thuis na vrijlating in Turkije

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op maandag 27 augustus 2018, 08:52

© Ronald Wittek / EPA

Nieuws De Duitse journalist Mesale Tolu is zondag samen met haar driejarig zoontje aangekomen in Duitsland. De vrouw zat sinds vorig jaar vast in Turkije, omdat ze werd beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en het verspreiden van propaganda.

Tolu werd in mei 2017 opgepakt in Turkije, waar ze voor het linkse persbureau Etha werkt. Tolu zei eerder dat ze vanwege haar beroep is opgepakt. Ze is van Turkse komaf, maar heeft alleen de Duitse nationaliteit. In december vorig jaar werd de journalist uit de gevangenis vrijgelaten, maar ze mocht het land niet verlaten. Vorige week werd onverwachts haar reisverbod opgeheven. Haar rechtszaak gaat nog wel door, deze staat voor oktober gepland. Ook haar man Suat Çorlu zit nog vast in Turkije. Hij wordt, net als zijn vrouw en samen met zestien anderen beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Op het vliegveld van Stuttgart zei Tolu dat ze niet echt blij kan zijn over haar vrijlating, omdat in Turkije nog honderden journalisten, juristen, studenten en politieke tegenstanders van president Recep Tayyip Erdogan vastzitten.

De journalist zei dat ze zich blijft inzetten voor mensen die in Turkije uit politieke overwegingen gevangen worden gehouden. Meer bij Deutsche Welle

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.