onderzoek covid en journalistiek

— maandag 27 augustus 2018, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Duitse journalist thuis na vrijlating in Turkije

© Ronald Wittek / EPA

De Duitse journalist Mesale Tolu is zondag samen met haar driejarig zoontje aangekomen in Duitsland. De vrouw zat sinds vorig jaar vast in Turkije, omdat ze werd beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en het verspreiden van propaganda.

Tolu werd in mei 2017 opgepakt in Turkije, waar ze voor het linkse persbureau Etha werkt. Tolu zei eerder dat ze vanwege haar beroep is opgepakt. Ze is van Turkse komaf, maar heeft alleen de Duitse nationaliteit. In december vorig jaar werd de journalist uit de gevangenis vrijgelaten, maar ze mocht het land niet verlaten. Vorige week werd onverwachts haar reisverbod opgeheven. Haar rechtszaak gaat nog wel door, deze staat voor oktober gepland. Ook haar man Suat Çorlu zit nog vast in Turkije. Hij wordt, net als zijn vrouw en samen met zestien anderen beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Op het vliegveld van Stuttgart zei Tolu dat ze niet echt blij kan zijn over haar vrijlating, omdat in Turkije nog honderden journalisten, juristen, studenten en politieke tegenstanders van president Recep Tayyip Erdogan vastzitten.

De journalist zei dat ze zich blijft inzetten voor mensen die in Turkije uit politieke overwegingen gevangen worden gehouden. Meer bij Deutsche Welle

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.