website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Drukkerij Roto Smeets failliet; doorstart in onderzoek

Lars Pasveer — Geplaatst in drukkerij op woensdag 17 april 2019, 09:09

Drukactiviteiten bij Roto Smeets Deventer, een van de door faillissement getroffen drukkerijen | Vincent Jannink / ANP

Drukactiviteiten bij Roto Smeets Deventer, een van de door faillissement getroffen drukkerijen | Vincent Jannink / ANP

Nieuws Circle Media Group heeft voor de Nederlandse prinactiviteiten het faillissement aangevraagd. Het besluit treft Roto Smeets BV, de houdstermaatschappij van de Nederlandse printactiviteiten, Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset in Doetinchem en alle onderliggende dochtermaatschappijen.

Dat de drukkerij in de problemen zat, werd begin deze week duidelijk. Er werken ongeveer 800 mensen bij de diverse bedrijven.

Volgens Circle Media Group zijn de faillissementen het gevolg van “de huidige, zeer moeilijke omstandigheden in de Europese print-industrie.” Papierprijzen zijn met 15 tot 20 procent gestegen terwijl drukvolumes twee keer harder daalden dan gemiddeld over de laatste jaren, aldus topman Joost de Haas van Circle Media Group.

“Een reorganisatie van 85 medewerkers die wij najaar 2018 aankondigden bleek in de eerste maanden van 2019 daardoor al weer onvoldoende”, aldus De Haas. Het doel is volgens hem om met de curator in te zetten op een doorstart van de getroffen drukkerijen en daarbij zo veel mogelijk banen te behouden.

Productie en dienstverlening voor klanten (waaronder Libelle en Donald Duck) moet daarbij voortgezet worden.

“De aangekondigde surseance van de houdstermaatschappij en het faillissement van de Nederlandse printbedrijven heeft geen betrekking op de marketing-communicatie activiteiten in Amstelveen (MPG), de Belgische activiteiten van Corelio Printing en de andere print-dochterbedrijven in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije van de Circle Media Group”, aldus een persbericht.

Tegenover RTL Nieuws zegt Sanoma, dat diverse titels bij Roto Smeets laat drukken, dat de ontwikkelingen worden gevolgd maar druk en bezorging vooralsnog niet in gevaar lijken. “We ondernemen pas actie als het moment vraagt om actie te ondernemen”, aldus een woordvoerder.

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Familie Jansen, 17 april 2019, 11:15

    Zo zonde…. Er werden mooie producten geproduceerd en zulke toegewijde medewerkers die hart voor de zaak hebben en dag nacht werkte. Ik hoop echt dat het nog een kans krijgt en dat er een doorstart komt. En goed beleid.

    Hugo Jansen ik ben zo mega trots op jou! Ik weet dat je dag en nacht klaar stond en dat Senefelder Misset Doetinchem een beetje je ‘kindje’ is. Wat er ook gebeurd, er gaat nu een deur dicht en een nieuwe deur gaat open.

  2. 2. Familie Jansen, 17 april 2019, 11:15

    Sterker nog er wordt op dit moment en met alle liefde nog hard gewerkt aan het produceren van de bladen in Doetinchem. Dan zie je de toewijding van de medewerkers weer naar voren komen. Met hart voor de zaak en het product. Ze willen zeker niet dat de klanten en abonnees de dupe worden en zetten zich volledig in ondanks de onzekerheid die er momenteel heerst. Ik weet namelijk dat het voor een grote groep mensen bij Senefelder Misset niet alleen werk is maar ook een groot gedeelte liefde/passie voor het vak namelijk het produceren en drukken van bladen.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.