data als kans

— woensdag 17 april 2019, 09:09 | 2 reacties, praat mee

Drukkerij Roto Smeets failliet; doorstart in onderzoek

Drukactiviteiten bij Roto Smeets Deventer, een van de door faillissement getroffen drukkerijen | Vincent Jannink / ANP

Circle Media Group heeft voor de Nederlandse prinactiviteiten het faillissement aangevraagd. Het besluit treft Roto Smeets BV, de houdstermaatschappij van de Nederlandse printactiviteiten, Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset in Doetinchem en alle onderliggende dochtermaatschappijen. Laatste wijziging: 17 april 2019, 09:12

Dat de drukkerij in de problemen zat, werd begin deze week duidelijk. Er werken ongeveer 800 mensen bij de diverse bedrijven.

Volgens Circle Media Group zijn de faillissementen het gevolg van “de huidige, zeer moeilijke omstandigheden in de Europese print-industrie.” Papierprijzen zijn met 15 tot 20 procent gestegen terwijl drukvolumes twee keer harder daalden dan gemiddeld over de laatste jaren, aldus topman Joost de Haas van Circle Media Group.

“Een reorganisatie van 85 medewerkers die wij najaar 2018 aankondigden bleek in de eerste maanden van 2019 daardoor al weer onvoldoende”, aldus De Haas. Het doel is volgens hem om met de curator in te zetten op een doorstart van de getroffen drukkerijen en daarbij zo veel mogelijk banen te behouden.

Productie en dienstverlening voor klanten (waaronder Libelle en Donald Duck) moet daarbij voortgezet worden.

“De aangekondigde surseance van de houdstermaatschappij en het faillissement van de Nederlandse printbedrijven heeft geen betrekking op de marketing-communicatie activiteiten in Amstelveen (MPG), de Belgische activiteiten van Corelio Printing en de andere print-dochterbedrijven in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije van de Circle Media Group”, aldus een persbericht.

Tegenover RTL Nieuws zegt Sanoma, dat diverse titels bij Roto Smeets laat drukken, dat de ontwikkelingen worden gevolgd maar druk en bezorging vooralsnog niet in gevaar lijken. “We ondernemen pas actie als het moment vraagt om actie te ondernemen”, aldus een woordvoerder.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Familie Jansen, 17 april 2019, 11:15

Zo zonde…. Er werden mooie producten geproduceerd en zulke toegewijde medewerkers die hart voor de zaak hebben en dag nacht werkte. Ik hoop echt dat het nog een kans krijgt en dat er een doorstart komt. En goed beleid.

Hugo Jansen ik ben zo mega trots op jou! Ik weet dat je dag en nacht klaar stond en dat Senefelder Misset Doetinchem een beetje je ‘kindje’ is. Wat er ook gebeurd, er gaat nu een deur dicht en een nieuwe deur gaat open.

Familie Jansen, 17 april 2019, 11:15

Sterker nog er wordt op dit moment en met alle liefde nog hard gewerkt aan het produceren van de bladen in Doetinchem. Dan zie je de toewijding van de medewerkers weer naar voren komen. Met hart voor de zaak en het product. Ze willen zeker niet dat de klanten en abonnees de dupe worden en zetten zich volledig in ondanks de onzekerheid die er momenteel heerst. Ik weet namelijk dat het voor een grote groep mensen bij Senefelder Misset niet alleen werk is maar ook een groot gedeelte liefde/passie voor het vak namelijk het produceren en drukken van bladen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.