Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 4 oktober 2012, 13:23

Mogelijkheid tot beroep bij YouTube

Google gaat gebruikers de mogelijkheid bieden om in beroep te gaan tegen claims van eigenaren dat ze op YouTube auteursrechten schenden. Voorheen werden video's bij een dergelijke copyrightclaim verwijderd, ook al was het onterecht. Met de nieuwe regels wordt dit anders; als een gebruiker tegen de claim in beroep gaat, krijgt de copyrighthouder de keuze tussen het laten vallen van de klacht of het indienen van een formele dmca-notificatie; dmca is de Amerikaanse wetgeving die contenteigenaren in staat stelt om copyrightclaims bij websites of hosters neer te leggen, waarna inbreukmakende content moet worden verwijderd. Google staat onder druk van multimediabedrijven en copyrighthouders om zijn detectietechnieken voor inbreukmakende content te verbeteren. Daarom heeft Google ook het Content ID-systeem verbeterd. Met dit systeem wordt geüpload materiaal vergeleken met sample-video's van copyrighthouders, om zo automatisch te kunnen bepalen of een gebruiker inbreuk maakt op copyright. Meer bij Tweakers

Bekijk meer van

Yahoo Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.