— maandag 11 maart 2019, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Drie Duitse journalisten Turkije uitgezet

Twee van de drie uitgezette journalisten: Thomas Seibert (l) en Jörg Brase (r) - © Ozan Kose / AFP

Duitsland is woest dat Turkije drie Duitse journalisten zondag het land uit heeft gezet. "Dit is onacceptabel", aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.

De persaccreditaties van Jörg Brase, bureauchef voor de ZDF in Istanbul, Halil Gülbeyaz van de NDR en Thomas Seibert van Tagesspiegel, werden niet vernieuwd. De Turkse regering heeft geen reden gegeven voor het afwijzen van de persaccreditaties van de Duitse journalisten.

Volgens NOS-correspondent Lucas Waagmeester werd niet eerder van verslaggevers van grote Europese media de verlenging van de perskaart, die nodig is om in Turkije te mogen werken, geweigerd.

Voordat hij Istanboel verliet vertelde Brase nog aan de ZDF: “De Turkse regering is er in geslaagd de nationale media min of meer de mond te snoeren en ze proberen dat nu ook met internationale media te doen. Daar moeten we ons niet aan onderwerpen”, zegt ZDF-correspondent Brase. Meer bij Deutsche Welle / Reuters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.