— woensdag 18 maart 2020, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Dreigende ‘contentcrisis’ bij Nieuwe Revu door corona afgewend

Reportages die worden afgezegd, interviewkandidaten die bij nader inzien toch even liever geen journalist en fotograaf over de vloer krijgen… voor media brengt het corona-virus zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Zeker voor een tijdschrift als Nieuwe Revu, dat het met een redactie van twee moet zien te rooien.

“Ik zat vorige week echt even met mijn handen in mijn haar”, aldus hoofdredacteur Jonathan Ursem. “Ik heb overwogen om het blad de komende paar weken dunner te maken.”

Ursem zag afgelopen week gat na gat ontstaan, toen geplande verhalen vanwege de corona-uitbraak en de daarbij behorende maatregelen uitvielen. “Ik ben nogal van het plannen en werk doorgaans zes weken vooruit, maar er ontstond nu wel acute nood.”

Diverse reportages, waaronder een op een marineschip en een over een workshop knuffelen voor mannen, vielen in het water. “Kandidaten voor onze rubriek ‘Allemaal winnaars’, waarin we mensen portretteren die iets heel goed kunnen, belden veelal af. Dat zijn vaak mensen uit de sporthoek en zij wilden geen enkel risico lopen.”

De ‘contentcrisis’ die bij Nieuwe Revu dreigde te ontstaan kon Ursem alleen maar afwenden door creatief te zijn. En door ook te vertrouwen op de creativiteit van de freelancers die zijn blad veelal vullen.

Ursem: “Martijn Neggers, de schrijver van Allemaal winnaars, kwam met het idee om mensen in vitale beroepen te portretteren. Dus zetten we de komende weken onder andere iemand uit de verslavingszorg, een huisarts, een buschauffeur en een vuilnisman in de spotlights.”

Een andere manier waarop Ursem dreigende gaten op heeft gevuld is door artikelen om te laten schrijven. “Ik zat relatief ruim in de grote interviews. Die hebben een vraag-antwoordvorm. Omdat ik niet meerdere van dat soort interviews in één nummer wil, hebben freelancers een aantal van hun verhalen omgevormd tot een meer lopend verhaal.”

Ursem vervolgt: “Dankzij de creativiteit en flexibiliteit van de mensen die voor Nieuwe Revu werken hebben we nu nog nul gaten tot medio mei. En voor ons geldt dat de edities in het corona-tijdperk leuker gaan worden dan verwacht.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.