word studentlid

— donderdag 27 oktober 2022, 13:49 | 0 reacties, praat mee

DPG Media neemt Kidsweek en Samsam over van Sijthoff Media

DPG Media neemt Kidsweek en Samsam over van Sijthoff Media
© DPG Media

Uitgeverij DPG Media neemt per 1 december de titels Kidsweek en Samsam over van Slijthoff Media. Daarmee breidt DPG Media haar kidsportfolio uit dat nu bestaat uit Donald Duck, Tina en ZoZitDat. Laatste wijziging: 27 oktober 2022, 13:57

De merken Kidsweek, Kidsweek in de Klas en Samsam bereiken wekelijks meer dan 164.000 kinderen, ouders en leerkrachten. ‘Met de overname wordt de missie van DPG Media om het lezen onder de jongere generatie te stimuleren, verder versterkt’, aldus DPG.

‘Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de toevoeging van Kidsweek en Samsam aan ons kidsportfolio. Hiermee kunnen we nog beter onze ambitie vervullen om het leesplezier onder de jongere generatie te vergroten. Ik zie veel potentieel om met dit mooie portfolio verder te groeien’, zegt Joyce Nieuwenhuijs, Directeur Magazines DPG Media.

‘Met de titels Kidsweek en Samsam stond uitgeverij Young & Connected aan de wieg van Sijthoff Media. Maar de afgelopen jaren zijn wij vooral gegroeid binnen het zakelijke segment. De afgelopen zes overnames betroffen allemaal acquisities binnen het B2B-segment, wat voor de toekomst onze focus zal zijn. Met bekende merken als Business Insider, Adformatie en Binnenlands Bestuur zijn we bovendien qua bereik uitgegroeid tot één van de grootste B2B-mediabedrijven in Nederland’, reageert Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media.

Hoofdredacteur Henrike van Gelder: ‘Ik ben blij dat we met DPG Media een nieuwe eigenaar hebben gevonden die alles in huis heeft om van de journalistieke titels Kidsweek en Samsam een nog groter succes te maken.’

Het is onduidelijk welk bedrag er gemoeid is met de overname. Zover bekend wordt het personeel van de titels ook overgenomen door DPG.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.