data als kans

— woensdag 13 juli 2022, 15:07 | 0 reacties, praat mee

Doorgedraaide fotojournalist krijgt 12 jaar cel voor schietpartij Dordrecht

ANP

De rechtbank in Dordrecht heeft fotojournalist Niels W. veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een schietpartij waarbij een Poolse man vorig jaar een dwarslaesie opliep en twee politieagenten werden geraakt. W. maakte het dienstwapen van een van hen afhandig en schoot daarmee in het rond. Laatste wijziging: 13 juli 2022, 15:14

De Dordtenaar ontkomt aan tbs met dwangverpleging, meldt Rijnmond. Hoewel justitie dat wel had geëist, vond een deskundige die maatregel te zwaar. Een lichtere vorm van tbs (“met maatregelen”) kent echter een maximum straf van 5 jaar. Dat was volgens de rechtbank te weinig.

In zijn slachtofferverklaring vertelde de Poolse man eerder dat zijn leven voorbij is. “Het leven dat ik tot toe had. Een onbezorgd leven. Nu leef ik met een continue grauwsluier. Alles wat het leven de moeite waard maakt, is mij ontnomen door een kogel.” De agenten overleefden dankzij hun kogelwerende vesten. Een van hen werd in zijn kaak geraakt.

W. zegt zich niets meer van de gebeurtenissen te herinneren, omdat hij al dagen aan een cocktail van alcohol, cocaïne en speed zat na een verbroken relatie.

De rechtbank zegt het W. “zeer kwalijk te nemen” dat zijn gedrag anderen in gevaar heeft gebracht. Er is nog twee weken beroep mogelijk, door zowel dader als Openbaar Ministerie. Meer bij Rijnmond

Bekijk meer van

Dordrecht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.