word studentlid

— zaterdag 14 oktober 2023, 07:20 | 0 reacties, praat mee

‘Dood van Reuters-journalist toont hoe risicovol het conflict tussen Hamas en Israël is’

‘Dood van Reuters-journalist toont hoe risicovol het conflict tussen Hamas en Israël is’
De journalist, Issam Abdallah, kwam vrijdag om het leven door een Israëlische beschieting bij Alma al-Shaab, dicht bij de grens met Israël. - © ANP / Issam Abdallah

De dood van een journalist van persbureau Reuters in het zuiden van Libanon toont volgens VN-topman António Guterres hoe risicovol het conflict tussen Hamas en Israël kan zijn voor de hele regio. "Dit laat zien dat het conflict tussen de twee partijen kan overslaan naar Libanon", zei Guterres vrijdag. Laatste wijziging: 14 oktober 2023, 07:23

De journalist, Issam Abdallah, kwam vrijdag om het leven door een Israëlische beschieting bij Alma al-Shaab, dicht bij de grens met Israël. Zes andere journalisten van Reuters, Al Jazeera en persbureau AFP zijn gewond geraakt. Op het X-account van de in Beiroet woonachtige Abdallah is te zien dat hij voor zijn dood nog beelden plaatste van de beschietingen bij de Libanese plaats.

Een Libanese veiligheidsbron meldde dat de beschieting plaatsvond na een poging van militante Palestijnen om Israël vanuit Zuid-Libanon te infiltreren. Hezbollah viel daarop Israëlische posities aan. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten meer informatie te verzamelen over het incident alvorens te reageren.

De spanningen aan de Libanees-Israëlische grens zijn opgelopen door de oorlog tussen Hamas en Israël. De militanten van Hezbollah, die Hamas steunen, hebben meermaals aanvallen uitgevoerd op Israël. Sinds de geweldsuitbarsting van zaterdag is ook bij deze grens over en weer geschoten.

Bekijk meer van

Reuters

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.